Träning

Vad innebär det att träna aikido?

Aikido är en tävlingsfri kampkonst som passar alla åldrar oavsett kön. Att den är tävlingsfri innebär dock inte att det är fråga om lek. Aikido är en kampkonst med allt vad det innebär av allvar, koncentration, balans och respekt. Var och en tränar efter sina egna förutsättningar och i sin egen takt. I aikido finns inga motståndare utan man tränar tillsammans för att hjälpa varandra att utvecklas.

Vilken utrustning används?

Vi använder vit gi vid träningar. Har man kommit upp sig i grad använder man även hakama. Vi tränar alltid barfota. Som ny går det bra att använda långa joggingbyxor och T-shirt. Träningskläderna skall vara oömma och får inte ha knappar eller dragkedjor som kan råka fastna i dina träningskamraters kläder eller skada de mattor som vi använder i träningen.
Skaderisken inom aikido är väldigt liten i jämförelse med t.ex. folkidrotter såsom fotboll och ishockey. Ansvaret för att aikido förblir en skadefri kampkonst ligger hos varje individuell utövare vilket också medför att utövaren får en större förståelse för allvaret i det hon eller han håller på med.
Som träningsvapen använder vi främst bokken, jo och tanto. Det går att köpa dräkter och träningsvapen genom klubben. Läs mer på sidan om träningsutrustning.

Är du intresserad?

Kom och besök oss i vår dojo på Yxhammargatan 28 och titta på träningarna. Alla pass är öppna för allmänhetens åskådande.
För mer information se delsidan träningsavgifter.